La grunnlaget for mer europeisk samarbeid på Malta

2017-utgaven av «Europe, let’s cooperate» ble arrangert av Interreg Europe-programmet i Valletta, Malta 22. og 23. mars. Samarbeidsforumet samlet mer enn 350 prosjektutviklere, -deltakere og beslutningstakere fra EUs 28 medlemsland, Sveits og Norge.

Nye muligheter for støtte
I løpet av dagene i den lille øystaten i Middelhavet fikk deltakerne anledning til å lære mer om praktisk prosjektutvikling gjennom en rekke workshops. Konferansen la også til rette for nettverksbygging, partnersøk og konsultasjoner, og la med dette grunnlaget for mange fremtidige samarbeid på tvers av Europas byer og regioner.

Se et sammendrag av «Europe, let’s cooperate» i videovinduet øverst i denne artikkelen.

«Europe, let’s cooperate» markerte også åpningen av den tredje utlysningen av midler gjennom Interreg Europe. Utlysningen åpnet 1. mars, med søknadsfrist 30. juni. Søknadspakken med relevant dokumentasjon og hjelpemidler er publisert på programmets nettsider. Pakken består av søknadskriterier, oppdatert programmanual og maler for partnererklæringer og støttebrev.

Last ned søknadspakken her.

LES MER: Her har vi samlet de beste rådene for å lykkes med Interreg Europe-søknaden

Du kan også sjekke relevans og støtteberettigelse via programmets onlineverktøy. I neste steg gis prosjektet personlig feedback, enten via mail, telefon eller Skype.

På Interreg Europes nettsider får du i tillegg tilgang til en database og forum for utveksling av prosjektideer og partnersøk. Interreg Europe er også aktivt til stede på Facebook og Twitter. Du kan også la deg inspirere av aktive Interreg Europe-prosjekter med norsk deltagelse i vår prosjektdatabase.

Husk at du også kan kontakte nasjonalt kontaktpunkt for programmet for råd og veiledning. Kontaktinformasjon finner du under denne artikkelen.

Selv om deltakerne nå har reist hjem fra Malta, fortsetter «Europe, let’s cooperate» å legge til rette for alleuropeisk samarbeid og utveksling av gode ideer. Fredag 31. mars går online-eventet med samme navn av stabelen på en PC nær deg. I løpet av nett-arrangementet oppsummeres noen av de viktigste momentene fra Valletta. I tillegg legger Interreg Europe-programmet opp til inspirasjon, nettverksbygging og konkrete tips til alle som vil delta i samarbeidet.