Kort og godt om flått

ScandTick Innovation er det største forskningsprosjektet på flått og flåttbårne sykdommer i Skandinavia. Formålet å minske forekomsten av flåttbårne infeksjoner hos mennesker og dyr i Skandinavia. Totalt 11 svenske, danske og norske partnerinstitusjoner deltar i prosjektet som har en budsjettramme på 8 788 552 Euro. Prosjektet, som er støttet av Interreg Øresund-Kattegat-Skagerrak ledes av Sørlandet sykehus HF og Länssjukhuset Ryhov i Jönköping i Sverige.

LES MER: 72 millioner til flåttforskning

Nå har partnerskapet lansert en ny brosjyre med informasjon om den verste smittesprederen i Skandinavia. I brosjyren kan du lære mer om flåtten, hva du bør gjøre for å unngå flåttbitt og når du bør oppsøke lege etter flåttbitt.

Greit å vite, nå som flåttsesongen står for døren.

Dersom du ønsker å bestille brosjyrer til bruk på legekontor, apotek, skoler, bibliotek, stands eller liknende kan du sende en e-post til flaatt@sshf.no. Brosjyren kan også printes ut. Brosjyren skal distribueres i Norge, Sverige og Danmark.