Ruller ut utslippsfrie biler

Fra 21. til 24. august gjennomfører Kunnskapsbyen Lillestrøm og Energiråd Innlandet en informasjonsturné med visning og prøvekjøring av fossilfrie biler.

Arrangementet som skjer i regi av Interreg-prosjektet Green Drive Region (GDR) og nettverket «KIcK- Klimavennlige innlandskommuner», inneholder også en serie med to korte seminarer om klimavennlig transport: om elbil og lading og om hydrogen og hydrogenstasjoner. Deretter blir det mulig å prøvekjøre el- og hydrogenbiler.

Erfarne bilkarer

Prosjektlederne Bjørnar Kruse (Energiråd Innlandet) og Daniel Bügel (Kunnskapsbyen Lillestrøm) har mangeårig erfaring med langkjøring og vinterbruk av utslippsfrie biler.

Kjøreruten som skal gjennomføres er 1000 kilometer lang. Underveis vil de ta bilder og blogge, både fra arrangementene, lading og fin natur med blant annet krevende fjelloverganger. Ved å kjøre lange dagsetapper i fjellet og innlandet vil GDR-teamet vise at disse bilene er godt egnet i distriktene.

I de kommunene som er en del av GDR (i Hedmark og Akershus), vil ordførerne også signere en budstikke om fossilfri transport.

Kjørerute