Cool Route hedret med pris for utviklingen av marin turisme

COOL ROUTE-prosjektet mottok årets Atlantic Project Award. Her representert ved Dr. Orla Flynn og John McAleer under prisutdelingen i Vigo, Spania.

Vinneren av årets Atlantic Project Award ble utropt under Atlantic Stakeholder Platform-konferansen i Vigo, Spania. Den høythengende prisen ble etablert i 2016 for å løfte fram de gode fortellingene innenfor det geografiske området som dekkes av EUs Atlantic Strategy – en strategi om et mer åpent effektivt samarbeidsklima i Atlanterhavsregionen.

COOL ROUTE-prosjektet (Cruising Oceans On Latitudes above 51º North) kartlegger logistikkforhold og kommersielle muligheter i en helhetlig rute som strekker seg fra Cork i Irland til Tromsø i Norge. Målet er å forsterke og utvide markedsgrunnlaget for yachtturisme, utvikle eksklusive produkter og nå ut til de mest betalingsvillige delene av markedet. Ambisjonen er å produsere en felles markedsstrategi og IKT-løsninger basert på stedbundne utviklingsmuligheter for turisme, opplevelser, lokalmat, håndverk, restauranter og havnetjenester.

Med i prosjektet deltar samarbeidspartnere fra Norge, Færøyene, Irland, Nord-Irland, og Skottland. Vestlandsforskning er norsk prosjekteier. Prosjektet er en del av Nordlig Periferi og Arktis-programmet

Dr. Orla Flynn fra Cork Institute of Technology (CIT) mottok prisen på vegne av prosjektet. Hun roste prosjektpartnerne i COOL ROUTE for et svært godt gjennomført prosjekt som har lagt til rette for å økt utvikling av marin turisme i Atlanterhavs-regionen.  

Les mer om prisutdelingen HER.

Under kan du se en videosnutt om de ulike destinasjonene i COOL ROUTE-prosjektet.